14.DIVISIOONAN PERINNEYHDISTYS RY

ALKUTAIVAL

14.Divisioonan perinneyhdistys on perustettu Kajaanissa vuonna 2004 ja sen säännöt rekisteröitiin Patentti- ja rekisterihallituksessa helmikuussa 2005. Perinneyhdistyksen toiminta-alueena on koko Suomi ja sen kotipaikka on Kajaani.

Yhdistyksen toimintaa johtaa perinneyhdistyksen hallitus, jossa on puheenjohtaja ja 10 jäsentä. Perinneyhdistyksen jäsenet voivat hallituksen suostumuksella muodostaa rekisteröimättömiä paikallisosastoja edistämään perinneyhdistyksen toimintaa ja jäsentemme yhteydenpitoa sotiemme veteraaneihin. Tällä hetkellä paikallisosastoja on viisi: Ilomantsi, Kajaani, Kuhmo, Lieksa ja Ylä-Savo.

TOIMINTAYMPÄRISTÖ JA TAVOITTEET

Perinneyhdistys vaalii 14. Divisioonan veteraaniperinteitä sekä  maanpuolustushenkeä yhteistoiminnassa veteraani-, sotainvalidi- ja maanpuolustusjärjestöjen sekä puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen kanssa. Perinneyhdistyksen toiminnan painopiste on nuorisotoiminnassa, jota yhdistyksen paikallisosastot toteuttavat yhteistoiminnassa koulujen kanssa. Tavoitteena on veteraaniperinteen siirtyminen nuorempien sukupolvien tietoisuuteen.

Perinneyhdistys kerää alaan liittyvää perinneaineistoa ja harjoittaa julkaisutoimintaa sekä järjestää juhla-, kokous-, esitelmä-, keskustelu-, retkeily- ja tutustumistilaisuuksia. Perinneyhdistyksen tiedotuslehti on Korven Kaiku. Perinneyhdistys palkitsee ansioituneita Suomen kansalaisia veteraaniperinteen ylläpitämisestä ja maanpuolustushengen kehittämisestä.

Perinneyhdistyksen jäsenet harrastavat 14.D:n sotahistoriaan tutustumista myös retkeilemällä   Rukajärven historiallisille taistelualueille. Vuoden 2009 kesäkuun retkestä on kirjattu muistiin kertomus "Perinneyhdistyksen matka rajan taakse". Matkakertomus latautuu/avautuu linkistä: /datafiles/userfiles/File/Perinneyhdistyksen jäsenten retki.pdf

Mainostelevision sivulla on myös yksi retkikuvaus matkasta alkuperäiselle Marskin majalle Itä-Karjalassa. Retkikuvaus latautuu/avautuu linkistä: http://www.mtv.fi/uutiset/ekstra/artikkelib/mannerheim-ihastui-metsastysmajaan-rakennukseen-tiivistyvat-suomen-historian-kiihkeimmat-vaiheet/5959186

 

Kelolla olisi paljon kerrottavaa Peukaloniemessä, Eero Pulkkinen ja Seppo Määttä 5.8.2014

©2021 14.Divisioonan perinneyhdistys ry