KAJAANIN PAIKALLISOSASTO
HALLITUKSEN YHTEYSTIEDOT 2019
TEHTÄVÄ NIMI KOTIPAIKKA SÄHKÖPOSTI PUHELIN
Puheenjohtaja Heikki Visti Kajaani heikki.visti@kajaani.net 050 088 7601
Sihteeri Timo Karppinen Kajaani timom.karppinen@gmail.com 040 590 7069

 

TAPAHTUMIA

"OSMO RASILO -  reserviupseerin kokemuksia Jatkosodassa Rukajärvellä" - Antti Rasilon esitykset pidettiin Sotkamossa ja Kajaanissa kevättalvella 2018 

Osmo Rasilon henkilöhistoriaa ja kirjoituksia on luettavissa alasivulla: "Kertomuksia sotapoluilta". 

 

OLYMPIAVOITTAJA PAAVO LONKILA ON POISSA

Muistokirjoitus: /datafiles/userfiles/File/Olympiavoittaja Paavo Lonkila.pdf

 

KOTIUTTAMISPARAATIN PALKITSEMISIA KAJAANISSA 14.12.2016

14.Divisioonan perinneyhdistyksen Kajaanin paikallisosaston puheenjohtaja Heikki Visti ja Kainuun prikaatin komentaja prikaatikenraali Vesa Virtanen palkitsevat kajaanilaisen alikersantti Sami Pönkön ansiokkaasta palveluksesta perinneyhdistyksen standaarilla kotiuttamisparaatissa

 

NUORISO- JA PERINNEPÄIVÄT KAJAANISSA 6.9.2015

Tapahtuman teemana oli "Nuori, anna kaikkesi vaan älä periksi".

14.Divisioonan nuoriso- ja perinnepäivät pidettiin sunnuntaina 6.9.2015 Kajaanissa Kainuun prikaatin tiloissa. Tilaisuus alkoi prikaatin urheilukentällä, johon oli asetettu näytteille suomalaisen valmiusyhtymän modernia kalustoa. Sateinen sää haittasi hieman tapahtumaa.
Ekumeeninen hartaustilaisuus pidettiin prikaatin auditoriossa ja siellä saarnasivat kenttärovasti Penna Parviainen ja Isä Andreas Larikka. Tilaisuuteen osallistui n. 160 henkeä.

Leijona catering oli valmistanut juhlaväelle erinomaisen lounaan joka sai laajaa kiitosta. Täysin vatsoin oli hyvä lähteä pääjuhlaan Sotilaskotiin.

"Sotilaskodin täysi sali todisti taas kerran, että maanpuolustusaate on voimissaan"

Pääjuhlan avasi perinneyhdistyksen puheenjohtaja kenraaliluutnantti Sakari Honkamaa toivottamalla veteraanit, lotat ja koko salin täyteisen maanpuolustusväen tervetulleiksi juhlaan. Väkeä oli saapunut ympäri Suomen. Linja-autokuljetukset oli järjestetty Kuhmosta, Lieksasta ja Iisalmesta.

Juhlapuheen piti maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen. Hän käsitteli puheessaan tämänhetkistä turvallisuusympäristöä ja toivoi suomalaisilta yksituumaisuutta, jolla ajan haasteet saadaan voitettua.

Puolustusvoimien tervehdyksen toi Kainuun prikaatin komentaja prikaatikenraali Jukka Sonninen, Rajavartiolaitoksen tervehdyksen Kainuun Rajavartioston komentaja eversti Ismo Kurki ja Kajaanin kaupungin tervehdyksen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vesa Kaikkonen.

Musiikista vastasi Kajaanin puhallinorkesteri ja lauluesityksistä Kajaanin keskuskoulun musiikkiluokan kuoro.

Yhdistys palkitsi Raappanan päällikkö- ja jääkäripuukolla päätoimittaja Martti Huuskon, majuri evp Tero Kinnarisen ja rehtori Seppo Räihän. Stipendin saivat alikersantit Ville Kekkonen, Konsta Hotti, Tuukka Viinamäki ja Toni Prusi sekä jääkäri Pekka Kinnunen, Kajaanin puhallinorkesteri ja Kajaanin keskuskoulun musiikkiluokan kuoro.

Puisella Rukajärvi- tunnuksella palkittiin Kajaanin sotilaskotiyhdistys, sihteeri Ulla Kontio, tiedottaja Satu Hujanen, yrittäjä Vesa Tervo ja Kainuun prikaatin varusmiestoimikunta. Kaikki palkitut saivat myös kunniakirjan.

Juhlien lopuksi tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Visti luovutti seuraavien Nuoriso- ja perinnepäivien järjestämisvastuun Iisalmen paikallisosaston puheenjohtaja Pekka Ritolalle.

Juhlat onnistuivat erinomaisesti ja sotilaskodin täysi sali todisti taas kerran, että maanpuolustusaate on voimissaan. Veteraaneja tilaisuuteen osallistui alun toistakymmentä ja muuta maanpuolustusväkeä lähes 300 henkeä.

Tilaisuus kiinnosti myös mediaa. Paikallislehdet kirjoittivat tulevasta tapahtumasta, Yle Kainuu radiossa  ja Pohjois- Suomen uutiset valtakunnallisesti. Kainuun Sanomat uutisoi asiasta seuraavalla viikolla.

Valokuvia pääjuhlasta on alasivulla: - Kuvia Kajaanista

©2021 14.Divisioonan perinneyhdistys ry