LIEKSAN PAIKALLISOSASTO
HALLITUKSEN YHTEYSTIEDOT 2016
TEHTÄVÄ NIMI KOTIPAIKKA SÄHKÖPOSTI PUHELIN
Puheenjohtaja Juhani Ryynänen   juhani.ryynanen@pp3.inet.fi 040 091 7176
Varapuheenjohtaja Juho Pehkonen   juho.pehkonen1@gmail.com  
Sihteeri Matti Komulainen   matti.komulainen@pkky.fi  

 

 

TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

 

 

14.D PERINNEYHDISTYS PALKITSI

 

Onttolan Rajajääkärikomppanian kotiuttamisjuhlassa (20.12. 2018) 14.D Perinneyhdistys palkitsi

vänrikki Jussi Ilmari Tolosen. Rajakenraali Raappanan tavoitteita kunnioittaen hänet palkittiin

hyvästä taistelukunnosta, aidosta rajamieshengestä sekä rehdistä toveruudesta. Palkitsemisen

suorittivat Juhani Ryynänen ja Tarmo Makkonen Lieksan paikallisosastosta. Puheessani

kotiutuvia nuoria onnittelin hienosti suoritetusta palveluksesta. Tässä muuttuvassa maailmassa on paljon haasteita, mutta toivon teillä nuorilla olevan viisautta, taitoa ja tahtoa löytää ne polut ja tiet, mitkä isänmaa tarjoaa ja jotka johtavat inhimilliseen ja ihmisarvoiseen elämään.

Juhani Ryynänen, Lieksan paikallisosaston puheenjohtaja

--------------------------------------------------------------------------

SUOMI 100 -VALTUUSKUNTA PUHEENJOHTAJANSA PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄN JOHDOLLA KIITTI KUNNIAKIRJALLA YHDISTYSTÄMME JA LIEKSAN PAIKALLISOSASTOA HYVIN JÄRJESTETYSTÄ MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMASTA LIEKSASSA SYKSYLLÄ 2017. 

 

JUHANI RYYNÄNEN PALKITTIIN

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 vapaaehtoisen maanpuolustustyön mitalitoimikunta palkitsi Lieksan paikallisosaston puheenjohtaja Juhani Ryynäsen vapaaehtoisen maapuolustuksen ansiomitalilla tunnustuksena isänmaan ja maanpuolustuksen hyväksi tekemästään työstä.

Onneksi olkoon Juhani!

 

Nuoriso- ja perinnepäivät järjestettiin Lieksassa 1.-3.9.2017

Päivien ohjelman löydät täältä: /datafiles/userfiles/File/Nuoriso-ja perinnepäivät17.pdf

 

KOTIUTTAMISTILAISUUS ONTTOLASSA

Lieksan paikallisosaston toiminta on vakiintunut kuluneen vuosikymmenen aikana monimuotoiseksi ja erilaisia vuositapahtumia sisältäväksi aktiiviseksi yhdistystoiminnaksi.

Paikallisosasto palkitsee maaliskuussa Rajavartiolaitoksen vuosipäivinä myös Pohjois-Karjalan Rajavartiostossa palvelevia henkilökuntaan kuuluvia. Rajajääkärikomppaniassa palvelevia varusmiehiä on palkittu vuosittain kesäkuun ja joulukuun kotiuttamistilaisuuksiin liittyen.

​Pohjois-Karjalan rajavartioston rajajääkärikomppanian kotiuttamistilaisuus Onttolassa 15.6.2017

Perinneyhdistyksen Lieksan paikallisosaston edustajat Juhani Ryynänen (kesk) ja Juho Pehkonen palkitsivat vänrikki Ville Muinosen yhdistyksen standaarilla ja kunniakirjalla

 

Lieksan paikallisosasto on useana vuonna järjestänyt touko – kesäkuussa retken, jonka aikana retkeläiset ovat tutustuneet mm. Talvisodan ja Jatkosodan kesän 1944 taistelupaikkoihin Pohjois-Karjalassa. Näihin retkiin on liittynyt myös vierailuja rajavartioasemille.

Paikallisosaston toimintaa ja sotiemme historiaa ovat aktiivijäsenet esitelleet kesäisin Lieksan Vaskiviikolla Raappanapuistossa. Näissä musiikki- ja esittelytapahtumissa on esiintynyt myös Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri.

Syyskuussa on paikallisosasto tehnyt yhteisen bussiretken veteraani- ja reserviläisjärjestöjen kanssa syksyn nuoriso- ja perinnepäiville. Retken paluumatkalla on laskettu seppele Lieksan sankarihaudoille.

Koulujen syyslukukaudella on paikallisosasto järjestänyt kirjoituskilpailuja yläkoulussa, lukiossa ja ammattiopistossa opiskeleville. Sarjojen parhaat kirjoitukset on palkittu stipendein ja kunniakirjoin oppilaitosten joulujuhlassa. Vuorovuosina on järjestetty myös piirustuskilpailuja alakoululaisille ja tietovisailuja yläkouluille. Parhaat suoritukset on palkittu lukukauden päättäjäisjuhlissa.

Vuosittain marraskuun 30. päivänä on vietetty perinteinen Talvisodan alkamisen muistohetki Raappanapuistossa.

 

14.DIVISIOONAN PERINNEYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS LIEKSASSA 7.4.2017

14.Divisioonan perinneyhdistys kokoontui 7. huhtikuuta vuosikokoukseensa Lieksan Timitrassa Rajaperinnetalossa. Uudessa hallituksessa jatkaa puheenjohtajana prikaatikenraali Jukka Sonninen Helsingistä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Martti Kukkonen Lehmosta, sihteeriksi Timo Karppinen Kajaanista, jäseniksi Tuulikki Bjurström Tampereelta, Arto Juntunen Joensuusta, Heikki Pitäjämäki Kuhmosta, Heikki Visti ja Tomi Juopperi Kajaanista, Petteri Jouko Helsingistä, Eero Pulkkinen Iisalmesta, Matti Komulainen Lieksasta ja rahastonhoitajaksi Juhani Ryynänen Lieksasta.

Tärkeimpänä kohderyhmänä on nuoriso. Suurimpana tapahtumana on joka vuosi syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävät Nuoriso- ja perinnepäivät. Ne järjestetään vuosittain eri maakunnissa. Ensi syksynä 1.- 3. syyskuuta tapahtumapaikkana on Lieksa. Teemana on ”100 -vuotisen itsenäisyyden kokemuksella yhdessä valoisaan tulevaisuuteen”. Tapahtuma on Suomi 100 vuotta -hanke. Lieksan kaupungin koululaisille järjestetään erilaisia kilpailuja ja oppitunteja lähihistoriasta sekä ”kaveria ei jätetä” ajatuksista.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieksan paikallisosasto järjesti 14.D:n perinneyhdistyksen Nuorisopäivät ja Rukajärven suunnan Veteraanipäivät 2.9.-4.9.2011 Lieksassa. Pääjuhlasta 4.9.2011 on valokuvia alasivulla: - Kuvia Lieksasta

​----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Raappanapuisto Itsenäisyyspäivänä 2010

 

14.D:n sotaveteraani kenrl Erkki Setälä, ministeri Jyri Häkämies, perinneyhdistyksen 1. puheenjohtaja kenrm Paavo Kiljunen ja KAIPR:n komentaja prkenr Vesa Tynkkynen perinnepäivillä Lieksassa 2007

Kutsuvieraita, Lieksa 2007

 

Paikallisosaston johtoa vierailulla P-KR:n ampuma-alueella Hiienvaarassa