PERINNEYHDISTYKSEN TOIMINTAA

Toiminnan painopiste on nuorisotoiminnassa ja yhteistyössä koulujen kanssa. Yhdistyksen näkyvimpinä toimintamuotoina ovat olleet vuodesta 2006 järjestetyt veteraani,- nuoriso- ja perinnepäivät. Näitä perinnetilaisuuksia on järjestetty vuorovuosina jatkosodan 14. Divisioonan rekrytointialueilla Kainuussa, Ylä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Tilaisuudet on järjestetty yhteistoiminnassa alueen koulujen, joukko-osastojen ja maanpuolustusjärjestöjen kanssa.

Perinneyhdistyksen paikallisosastot pitävät alueillaan yhteyttä kunniakansalaisiin, sotiemme veteraaneihin, ja huomioivat heidät eri tapahtumissa toimintavuoden aikana. Kouluissa järjestetään veteraaniaiheisia tapahtumia ja veteraanien vierailuja ja haastatteluja. Veteraaniperinnettä siirretään näiden tapahtumien myötä nuorison tietouteen. Nuorisolle henkilökohtainen kontakti on paras motivaatio perehtymisessä Isänmaamme historian vaikeisiin aikoihin.

14.Divisioonan perinneyhdistyksen tärkein vuosittainen tapahtuma on Nuoriso- ja perinnepäivät. Tänä vuonna ne järjestetään Lieksassa 1.- 3.9.2017. Lisää tapahtumasta kohdassa Paikallisosastot/ Lieksa. Tervetuloa mukaan.

 

Yhdistyksen sihteeri keskustelee Lieksan paikallisosaston "puuhamiesten" Juhani Ryynäsen ja Juho Pehkosen kanssa ensi syksyn Nuoriso- ja perinnepäivien järjestelyistä.

         

             Perinnetilaisuuden alkua odotellen                                              Liput saapuvat

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             Parhaat suoritukset palkitaan

©2021 14.Divisioonan perinneyhdistys ry